Västerbottens äldsta Trädgårdssällskap 1935 -2023
Header

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Trädgårdsresa 2024

augusti 3 @ 08:30 - 17:30

Varmt välkommen att följa med på årets trädgårdsresa. En dagstur där vi inspireras av trädgårdar och odlingar.

När: 3 augusti 2024
Tid: 8:30 – 17.30
Kostnad: Resan är kostnadsfri för den som är medlem (medlemskapet gäller för hela hushållet). Övriga betalar 80:- till Plusgiro 513621-3 senast den 24 juli 2024.

Fika/lunch: Bekostas själv av medlem/icke medlem. Lunch finns att köpa på Bjurö klubb. Fika medtages om så önskas.
Transportsätt: Samåkning i bilar (Trädgårdssällskapet betalar milersättning och bjuder på lunch till den som har fyllt sin bil för samåkning (3-4 personer/bil)

Anmäl dig genom att fylla i formuläret som du hittar här:
https://forms.gle/k2oKhPeqbdaF976b9
Anmäl dig så snart som möjligt, dock senast den 25 juli 2024.
Observera att plats i bil inte är garanterad innan vi vet hur många bilar vi har att tillgå.

Upplägget för resan: Vi samlas på Himmelska fridens torg i Holmsund vid parkeringen Pingstkyrkan/Busshållplatsen. Avfärd 08:30
Vi samåker sedan med bilar till Lilla Madeira i Lövånger för dagens första stopp. Där hittar vi en annorlunda och spännande trädgård i kuperad terräng. Vi intar sedan en god lunch i fyren på Bjurö klubb. Därefter åker vi vidare till Lindholms trädgård i Sävar. Där möter vi Barbro och Erik som har skapat en villaträdgård med många olika intressanta miljöer. Vår sista anhalt blir i Yttertavle där vi besöker Helena Holmgrens prunkande trädgård med perenner, träd, buskar, växthus och köksträdgård.

För mer info om platserna vi besöker under dagen se nedan och klicka på rubriken för att komma till webbplats.

Lilla Madeira i Lövånger
En trädgård som skapats på en av naturen mycket stenig backe med stort inslag av bibehållna träd. Lövverk och kronor skapar en annorlunda och unik miljö för en mångfald av odlade växter och trädgårdskonst. Här hittar du också dammar, en porlande bäck och små pittoreska byggnader.

Lindholms trädgård i Sävar
En villaträdgård på drygt 1000 m2 i zon 5 med många olika miljöer och växter. Trädgårdens signum är lärkhäcken tillsammans med måbärshäcken. Du kommer att finna träd, buskar och spaljerade äppelträd och en blandning av barr, perenner och lökväxter. 


Helena Holmgren i Yttertavle
En stor trädgård på 5 580 kvadrat med upphöjda rabatter, stenpartier, slingrande gångar, små gröna rum, tusentals perenner och buskar. Här finns också två växthus med tomater, gurka och kryddor, en köksträdgård, bärbuskar och en grillplats.

Frågor? skicka ett meddelande till info@ho-tradgard.se

/ Soliga hälsningar från Styrelsen, Holmsund-Obbola Trädgårdssällskap
www.ho-tradgard.se

Detaljer

Datum:
augusti 3
Tid:
08:30 - 17:30

Arrangör

Holmsund-Obbola Trädgårdssällskap